Voertuigen

ADAS

Font Size

Adas: Advanced driver-assistance systems
Waar voorlichting en educatie niet meer of te weinig uitrichten, enforcement (handhaving) niet voldoende aanwezig kan zijn. Zullen we toe moeten naar aanpassingen (engineering) aan het voertuig.
Geavanceerde veiligheidssystemen op nieuwe auto’s Vanaf 2022 verplicht de Europese Unie een dertigtal veiligheidssystemen op nieuwe auto’s. Het gaan om systemen zoals een noodremsysteem en een rijstrookassistent.Waar voorlichting en educatie niet meer of te weinig uitrichten, enforcement (handhaving) niet voldoende aanwezig kan zijn. Zullen we toe moeten naar aanpassingen aan het voertuig.
Vandaar dat alle nieuwe auto’s die vanaf 2022 worden toegelaten in de Europese Unie moeten voorzien zijn van ongeveer dertig nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Het betreft noodremsystemen, een systeem dan voorkomt dat de bestuurder te hard rijdt, een achteruitrijcamera of parkeersensoren, een systeem dat controleert of de bestuurder wel alert is en smartphonegebruik door de bestuurder opmerkt. Ook een achteruitrijcamera en een “black box” die de omstandigheden rond een ongeval registreert, worden verplicht, maar ook een verplichte aansluiting voor een alcoholslot. Vrachtwagens moeten verplicht worden voorzien van dodehoeksensoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *