wet

Brexit

Font Size

Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat heeft dit gevolgen voor aanvragen rijbewijs. Na de Brexit hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU/EVA-landen.

Wie zich voor de uittreding heeft ingeschreven in een Nederlandse gemeente heeft 15 maanden de tijd om het rijbewijs om te wisselen. Dit kan via de gemeente bij de RDW.

Heb je eerder een Nederlands rijbewijs gehad die nog geldig was na 30 juni 1985 kan ook het rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk omwisselen je mag nog 15 maanden rijden met een rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk.

Wie zich na de Brexit inschrijft bij een Nederlandse gemeente kan alleen het rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk omwisselen als je in Nederland werkt en onder de 30% regeling van de belastingdienst valt. Voor anderen geldt om een Nederlands rijbewijs te krijgen moet je een theorie en praktijkexamen doe bij het CBR. Wel mag je nog 185 dagen met een geldig rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *