wet

Motorrijbewijs

Font Size

18 jaar en dan: 18 en beginnen met het halen van je motorrijbewijs? Dan ga je net als voorheen voor het A1 rijbewijs. Dat wil zeggen, je mag een motor rijden met een maximaal vermogen van 11Kw en cilinderinhoud van 125cc. Heb je dan twee jaar rijervaring opgedaan, dan kan je door voor het A2 rijbewijs.

21 jaar: Beginnen met het halen van je rijbewijs op je 21e kun je afrijden op een motor met volledig vermogen, en dus voor het A rijbewijs. Echter krijg je voor de eerste twee jaar een beperking op je rijbewijs, die Code 80 heet. Die Code 80 zegt eigenlijk dat je een A2 rijbewijs hebt, maar dan in andere woorden. Na twee jaar vervalt de code (wel even nieuw pasje aanvragen bij de gemeente) en mag je vol vermogen rijden.

24 jaar: ga je vanaf je 24e starten met motorrijden? Dan heb je met geen enkele beperking te maken. Je krijgt meteen je volledige A motorrijbewijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *