Parkeren

Stoppen parkeren en stilstaan

Font Size

Parkeren of Stilstaan of Stoppen met de auto op de openbare weg.

Deze begrippen hebben verschillende betekenissen

Stoppen wordt je opgedragen dus doe je niet vrijwillig en blijf je verkeersdeelnemer. Bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht of voor een verkeersregelaar een vrachtauto die aan het keren is, enz.

Stilstaan is het stil zetten van het voertuig om passagiers in of uit te laten stappen, bij een winkelcentrum, school, enz. Of het onmiddellijk laden en lossen van goederen. Bijvoorbeeld even snel een boodschap doen of pinnen valt niet onder stilstaan, stilstaan kies je zelf voor doe je dus vrijwillig. Bij het stilstaan altijd opletten of je dit veilig doet, het verkeer niet onnodig hindert en de doorstroming niet belemmert .

Parkeren is al het andere dan stoppen of stilstaan maar ook hier kies je zelf voor dus vrijwillig. Even stilstaan om de telefoon te beantwoorden. Wachten op iemand bij school, bus, trein, enz. Ook bij het parkeren altijd opletten of je dit veilig doet, het verkeer niet onnodig hindert en de doorstroming niet belemmert .

Als je vrijwillig stilstaat of parkeert ben je geen verkeersdeelnemer meer dus als je daarna weer aan het verkeer deelneemt laat je dit zien door je richtingaanwijzer te gebruiken, dit geldt trouwens ook als je even aan de kant gaat stilstaan. Duidelijk zijn in het verkeer geeft meer begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *