Bescheiden

B+ rijbewijs met code 96 verklaring.

Font Size

Om een aanhanger met de auto te mogen trekken is er het nieuwe B+ rijbewijs met code 96 verklaring. Dit is een aanvulling op het huidige rijbewijs B. Het geeft aan dat je capabel bent om een lichte combinatie op een veilige behendige manier te besturen over openbare wegen.

Voorheen kenden we de regel dat je met een auto en een aanhanger tot 750 kg met het rijbewijs B mocht besturen. Dit is nu:

Als je een auto bestuurd waarbij je een aanhanger tot 750 kg trekt of een maximale combinatie van 3.500 kg. In dat geval volstaat het gewone rijbewijs B;

Ga je een zwaardere combinatie besturen dan kun je dat tot 4.250 kg doen met het nieuwe rijbewijs B+. Dat houdt in dat je een aanvullende test hebt doorlopen, waarmee je voldoende capaciteiten hebt aangetoond om een auto met iets zwaardere aanhanger te besturen;

Bij professionele combinaties tot 7.000 kg. In dat geval heb je het vertrouwde BE rijbewijs nodig.

Je kunt met een lichtere toets namelijk op een meer eenvoudige manier een B+ rijbewijs met de code 96 verklaring verkrijgen. Het vormt dus een aanvullende stempel op je rijbewijs B, zodat je je vaardigheden, kennis en ervaring kunt aantonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *