Bescheiden

Europese gehandicaptenparkeerkaart

Font Size

Er is een uniforme Europese gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart kunt u parkeren in alle lidstaten van de Europese Unie en in sommige andere Europese landen en gebruik maken van de faciliteiten, die ook gelden voor de gehandicapte uit het betreffende land. Stel u, voordat u vertrekt, altijd eerst op de hoogte van de regelgeving in het betreffende land en houd u bij het parkeren aan de voorschriften.

De pagina Vouwkaart vertelt in de talen van alle betrokken landen dat u gerechtigd bent om te parkeren in gebieden waar faciliteiten voor gehandicapten gelden. Print de pagina uit en leg deze zichtbaar naast de gehandicaptenparkeerkaart zodat de parkeerwachter of politieagent dit kan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *