Personen

Hufterovertredingen

Font Size

23 verkeersovertredingen onder het strafrecht ondergebracht, in plaats van bij de administratieve afhandeling van de wet Mulder. De overtredingen die bij het strafrecht worden ondergebracht in het verleden 
werden deze delicten als overtredingen gezien zijn het nu misdrijven.

Het gaat hier om de zogenaamde ‘hufterovertredingen’ zoals het negeren van stoptekens van politie, over de vluchtstrook rijden, inhalen op een zebrapad, een blinde geen voorrang geven of het keren op een autoweg.

Door de ernstigste overtredingen onder te brengen bij het strafrecht worden de overtreders uit de anonimiteit gehaald. Normaal is een overtreding namelijk \\\’af te kopen\\\’ door de boete te betalen, maar nu dient de overtreder voor de rechter te komen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *