Voertuigen

Inhalende Vrachtwagens

Font Size

Een veel gehoorde klacht in het verkeer is het inhalen van vrachtauto’s onderling met een gering snelheidsverschil op de autosnelwegen.

Ik begrijp de frustratie van beide partijen en is terug te brengen naar hetzelfde uitgangspunt door willen rijden met dezelfde snelheid. De vrachtwagenchauffeur wil tijdig zijn lading gelost hebben en moet rekening houden met de rijtijdenwet en ook u wil op tijd op uw werk, afspraak enz. zijn.

Wij blijven mensen en maken fouten, probeer elkaars fouten op te vangen. Door wat meer begrip op te brengen voor elkaar komen we een stuk verder.

Tips voor een vlotte doorgang

Het zicht naar achteren is voor een vrachtwagenchauffeur beperkt, dus als u dicht achter een vrachtauto gaat rijden kan de chauffeur u niet zien en dus niet op u anticiperen. Neem meer afstand en rijdt iets meer naar links de chauffeur kan u dan zien en heeft u meer overzicht.

Regelmatig zie ik dat een vrachtwagen door een personenauto wordt ingehaald om vervolgens vlak voor de vrachtwagen de uitvoegstrook op te gaan waarbij de vrachtwagenchauffeur vol in de remmen moet met alle gevolgen van dien. Doe het niet blijf er achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *