Borden

Voorrangsbord

Font Size

Voorrangsbord buiten de bebouwde kom staan na het kruispunt, je weet dan meteen dat je op een voorrangsweg buiten de bebouwde kom rijdt.

Dit is belangrijk omdat het buiten de bebouwde kom niet is toegestaan op de rijbaan van een voorrangsweg te parkeren. De borden zijn vaak ook iets groter dan de voorrangsborden binnen de bebouwde kom zodat je ze ook goed kunt zien met een hogere snelheid en worden laag geplaatst 1.20 mtr.

Voorrangsbord binnen de bebouwde kom word voor het kruispunt geplaatst en zijn kleiner dan het bord dat gebruikt wordt buiten de bebouwde kom tevens worden deze borden op een hogere paal geplaatst minstens 2.2 mtr.

Ook geven voorrangsborden hierdoor de maximum snelheid aan die je ter plaatse mag rijden 50 of 80, (tenzij borden anders aangeven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *